Fortfarande inget internet

Snart två veckor in i mitt liv som Göteborgare har jag fortfarande inte internet, nu verkar det inte ens funka ute i allrummet så jag sitter kvar här i skolan trots att jag slutat (mest för att det regnar ute och jag är en stackare med cykel) och mättar mina e-behov. Har med mig Swedbank-dosan och kollar hur mycket pengar jag har, skriver blogg, kollar bilddagboken (som jag kommer uppdatera så fort jag har internet hemma, har rätt mycket bilder) och andras bloggar. Samtidigt som det är frustrerande att inte ha internet så är det ändå rätt skönt, tar tag i andra saker istället (inte nödvändigtvis nödvändiga saker) som igår till exempel. Kollade på Killing Zoe, en film jag köpte på Kvantum i Uppsala för några månader sen för 20 kr men som jag inte tagit mig tid för. Den var grym, jag har en kärlek för bankheist-filmer och denna var en av de bättre jag sett. Har spelat överdrivet mycket gitarr också, köpte nämligen något som heter "Fast-fret" i tisdags som rengör halsen och strängarna och det gjorde en enorm skillnad! Kommer inte bli mindre spel av att jag senare idag ska in till stan för att köpa en pre-amp (simulerar förstärkare, låda och olika effekter) så jag kan spela med hörlurar utan att det låter som ett vattenfall genom en tratt. För nu börjar jag få ordning på mitt rum! Behöver två hyllor till, en dörrmatta och en till matta sen är jag helnöjd. Lite mer kuddar skadar inte heller. Fungerar internet sen så är jag helnöjd igen!


Ett litet sent "nu har jag flyttat hemifrån"-inlägg

Har nämligen inte internet på mitt rum (än) utan får sitta i allrummet i en obekväm soffa med folk passerandes varje minut. Mycket har hänt senaste veckan minst sagt. Jag bor nu i Göteborg om det var oklart, i Käringberget i en källare som blivit ombyggd till lägenhet som jag tyvärr inte har ensam utan delar med tre andra rum (varav den ena bebos av tre personer så vi är sex stycken som delar ett pyttekök, ett pytteskafferi och ett pyttebadrum. Hittils funkar det bra, så länge jag får internet på rummet snart! Verkligen svinjobbigt. Har börjat skolan också, vilket känns jävligt skönt, behövde verkligen komma till en sån miljö. Min förra arbetsplats var verkligen motsatsen till skolan, jobbiga människor, trista rutiner och framför allt ingen framtid. Redan efter en vecka känns det som jag hamnat rätt, har svinbra klass och lärare (jag har tydligen ljusast ögon i klassen).
Mindre kul är det med bandsituationen. Har redan hunnit få ett nej från ett band jag provspelat för, hyser ingen agg mot just dem men det känns lika jävligt varje gång, en spark på självförtroendet. Fast som jag lärt mig av tidigare erfarenheter ska jag ta det lugnt med bitterheten, det kan gå illa. Fast snart är det fan min tur, jag har letat i två år efter ett band verkligen passar mig. Jag har fått smaka på det flera gånger men direkt fått det ivägslitet, så jag stått kvar med en blodad tand. Är så trött på MSN-snack som rinner ut i sanden, höga krav, falska förhoppningar, kompromisser som inte heller har lett nånstans och så självklart högvis med helt värdelösa förslag. Ska och provspela i Trollhättan på söndag, hoppas det blir nånting. Är fan på tiden. Fast det är mycket skillnad mot var det var för två år sen, helt sjukt vad naiv jag var då när jag tänker tillbaka. Trodde bara det var att hitta rätt folk och så vidare, ställde inte direkt några krav på mig själv, förstår att jag fick nej från "det där bandet". Förstod inte varför, förstår nu. Det är svårt att inte bli bitter, men jag vill fan inte bli en sur jävel som klagar. Jag är mest glad för deras skull och hoppas det fortsätter så.
Har även haft lite ren otur. Dagen innan jag skulle flytta blev mitt VISA beslagtaget eftersom nån lirare försökt handla med det på internet för 25 000. Efter att ha nekats (eftersom jag inte har så mycket pengar) så spärrade Swedbank-folket det så det blev till att få ett nytt på posten (efter att jag flyttat. Post flytt liksom) så jag fick det skickat till mig istället till min alldeles egna brevlåda som inhandlades på Clas Ohlson (där jag varit ca tre gånger hittils sen jag flyttade). Min internetbanksdosa är kaputt också, åkte och köpte batteri men den ville inte ändå och när jag skulle byta på banken var det en hel pluton av människor före så jag sprang till systemet och när jag kom tillbaka hade självklart mitt nummer redan varit.
Lite mer tur är att jag bor svinnära havet, skärgårdsbåtarna är bara fem min bort. Jag och Therése åkte ut i lördags och hamnade på en mysig men blåsig ö som hette Köpstadsö. Som tur var hittade vi ett ställe som både hade sol och var vindstilla. Helt sjukt vad med stora och påkostade hus det ligger där jag bor för övrigt. Inga gigantiska slott kanske, men för en man som är uppväxt i "Skuttunge" så är det faktiskt helt sjukt.

Vad fan är en hästkista?

Orkar inte skriva nåt om flytten så jag skriver lite ord som finns med i ordlistan på min telefon (och alla andra med T9)

Nazistparkering
Hästkista
Dubbelfitta
Negerhora
Hitlertidning
Mongoluder
Rumänsvin
Negerjul
Pilsnerafrikan (!)

söndag

Min sista arbetsdag idag. En vecka ledig sen börjar skolan men ändå infinner sig en mycket stor och skön känsla av frihet (den kommer ligga i länge men i formen av att bo själv såklart). Det spöregnade när jag låste dörrarna så jag fick hoppa över pölarna vilket gjorde det löjligt likt ett TV-spel där jag mötte sista bossen och vann. Hade med mig båda gitarrerna för jag trodde vi skulle fortsätta spela in men det blev det tydligen inte så det har blivit en lång kväll av South Park, quorn nuggets och flashback. Den tredje kvällen av princip ingenting, skärpning! Fast kanske ska jag unna mig det, sista veckan i Uppsala är sjukt planerad. Så jag vill ha det!


tio

Sjukt med tre blogginlägg på samma dag, var faktiskt inte meningen men sjuka saker händer ibland. Coheed & Cambria-återfallet består, ny låt på http://www.myspace.com/coheedandcambria riktigt bra! Uhm. Jag har fan inte mycket att skriva om. Skulle jag nånsin börja äta kött igen så skulle jag inleda mitt nya liv som carnivore med en kobebiff - japanska kor som dricker öl och lyssnar på Mozart! Hej hej.

The Smiths - Please Please Please Let Me Get What I Want

Good times for a change
See, the luck I've had
Can make a good man turn bad

So please please please
Let me, let me, let me
Let me get what I want
This time

Haven't had a dream in a long time
See, the life I've had
Can make a good man bad

So for once in my life
Let me get what I want
Lord knows, it would be the first time
Lord knows, it would be the first time

Chocolate Rain!

Jag blir lycklig av att vissa människor aldrig verkar förändras. "Chocolate rain, Orlando Bloom was good in that one movie, Chocolate rain!!" Haha jag dör.

http://www.youtube.com/watch?v=eyDuGwlrFRs

Sleepyhead

Nu är Therése i Zaqüntoz (alternativ stavning) och jag är all alone saxophone en vecka, ensamhet kan ta många former har jag fått lära mig. Men nästa torsdag åker jag. Och på fredag åker jag hem. Sen åker jag på söndag igen, och då kommer jag inte hem på länge. Blir påmind om vilken underbar låt denna är.

http://www.youtube.com/watch?v=BHqJCK1WwbA


Wuu

Att skriva smarta och djupa saker i en blogg är verkligen inte min grej. För det första kan jag inget sånt och för det andra så tycker jag det är rätt pretantiöst. Liksom kolla på mig, jag kan saker? Fan människor får skina bäst dom vill, bara det finns nåt syfte liksom.

Augusti - och andra helt uppenbara påpekelser

Imorse åkte Therése hem, nu kommer vi inte ses på tre veckor för hon ska till Grekland (svårstavad semesterort med många zzzZZz) nästa gång jag är i Göteborg. Jag har nämligen fixat transport för mina tillhörigheter, jag och Tom (eventuellt Tony också) glider ner om två veckor. Trots att jag inte ska jobba nåt mer efter det ska jag tillbaka hem igen direkt och vara hemma ett par dagar, sovandes på en madrass. Det är sjukt nära, känns fortfarande som ett halvår. Hur fan ska det gå? Bra? Jodå.

RSS 2.0