Maskerad

Åker till Uppsala om ett par timmar, borde packa men bloggar istället och lyssnar på Life In Your Way - Waking Giants, stört bra skiva. Lassar också över diverse serier och filmer till datorn, som jag planerat att ta med. Åker X2000, vilket innebär eluttag, så jag känner mig provocerad att ta med datorn och glo på saker hela vägen. Fast det är bara preliminärt, då jag har gång-plats, vilket kommer innebära att jag kommer sitta bredvid en tant som kommer känna sig fastspärrad om jag sitter med datorn på bordet. Precis det hände sist, och efter sista hållplatsen med påstigning flyttade jag till en fönsterplats, och direkt så sprang hon till toaletten. Nej, det stress-momentet klarar jag mig utan.

I Uppsala ska jag på min farmors födelsedags-fest, far betalar tåg, min far är bra. Sen ska jag på maskerad hos Tom och Bettan. Aldrig varit på maskerad förrut, det närmaste måste varit förra Halloween när jag kände mig naken utan nån utstyrsel när vi var på Seven men så hittade jag en rulle eltejp helt random och lindade in mig som nån sorts gisslan och sprang runt och skrek genom min förtejpade mun. Höll på att bli utslängd, eftersom jag tydligen utgjorde en brandfara. Helnöjd med att VARA en brandfara, haha. Men årets kostym kommer bli stört mycket bättre! Ledtråd: För att göra det komplett behöver jag antingen inlines eller en skateboard från tidigt 80-tal. Oh yes.

TMNT

Försökte blogga igår, glömt om vad, men det ville sig inte riktigt. Åkte på någon sjuk dator-förkylning, när jag sökte efter låt-texter så hamnade jag på porr-sidor. Det var rätt unikt. Ett tag gick det inte att göra ett dugg efter att ha startat om datorn, men efter lite poänglös vänte-tid på datorbutikens telefon-support blev jag åtminstone påmind om att det är F8 som gör att man kan starta datorn i felsäkert läge. Och sen löste det sig. Jag kan det där med 1:or och 0:or.

Livet leker på sakta men säkert, jobb ser jag inte skymten av. Har bestämt mig för att satsa på en dröm jag haft länge, som förhoppningsvis kan försörja mig någorlunda. Har satt det i gungning nu, får se hur det går med saken. Blir mindre och mindre pepp på vanliga jobb för varje dag som går, det är inte bra. Långtifrån bra. Ska försöka timjobba lite iaf, så man håller sig mänsklig. Eller så skiter jag i det och muteras till nåt ballt.

Kräk

Okej, det här med att inte riktigt ha jobb känns skit redan innan det börjat. Fast det har börjat, men ah. Det känns skit kort och gott. Och få jobb känns alltid som en omöjlighet, tack för det tiden på Arbetsförmedlingen. Sätter aldrig foten där igen iaf. Steg ett är ju att skriva CV och hur bra kommer det bli? Äsch lite positiv får man vara. Det är bråttom nu, snart kommer jag ligga och lipa hemma hela dagarna. Sist funkade det men nu är jag vuxen och har räkningar. Och är man vuxen ska man fan ha en sysselsättning. Gör mig till brevbärare.

Synskt?

Har upptäckt en färdighet jag är tämligen stolt över. Det är så att jag har två likadana nycklar (enda skillnaden är numret som står tryckt), den ena till porten och min dörr, den andra till tvättstugan och cykelrummet. Jag brukade jämt ta fel och stå som en idiot och försöka öppna dörren med fel nyckel men nu har jag på något sätt lärt mig att ta rätt nyckel utan att kolla. Blir lika stolt varje gång! Betyder det att jag har sjukt mycket outnyttjad potential? Jag tror jag tar och tror på det.

Månen?

Jag funderar på att byta från blogg.se till bloggspot.com. Det verkar mer socialt, folk pratar bloggar sinsemellan och har virtuella kafferep medans (hatar att stava det ordet) blogg.se är mer att man sitter själv och skriver halvdeppiga reflektioner. Nu har jag inte direkt något att grunda denna teori på, det är bara magkänsla men de säger ju att man ska gå efter den så då gör jag det.
Men jag byter nog bara utifall det går att rakt av kopiera över allt man skrivit, för nu när jag väl lyckats med konststycket att hålla en blogg vid liv i över ett år så vill jag inte börja om på en ny kula. Det vore ju bloggandets svar på att börja om gymnasiet (vilket jag för övrigt drömde för inte så längesen. Jag vaknade och tänkte: Fuck, vad gammal jag är!).
Men först kanske jag måste få till bloggen så den ser lite bättre ut, eller ska jag börja med att ge bloggen lite substans? Känns som jag mest skriver om det senaste jag tänkte men sen sket i att göra något vettigt av.
I alla fall....
Tillbaka till jobbet på måndag, känns skönt men oroar mig lite för att det kommer bli samma visa igen. Då kommer jag förmodligen att dra till Uppsala igen iofs, och det vore skoj, men egentligen borde jag leta efter något annat jobb. Jag vill ha fast anställning och bli vuxen men det kanske är lite att ask for the moon.
(Åter till meta-bloggandet: Har märkt att jag rubrik-sätter efter sista meningen i bloggen, det funkar bra för jag hatar rubriker.)

Alone in Santa Cruz

Sitter och slåss med svärd mot tristessen i Uppsala. Gick i ide igår kväll och sov tretton timmar så dagen hittils har varit i bakis-klass, trots ingen inmundigad alkohol. Det är nåt sjukt med den här staden, direkt när jag klivit av tåget kände jag mig annorlunda. Osäker och nästan lite rädd. Det är såna saker som gör att jag aldrig ångrar att jag flyttade härifrån. Längtar hem till Göteborg och Elina. Och nu är jag ju inte här motvilligt, herregud nej. Är här för att träffa underbara vänner och underbar familj och trivs i deras närvaro men nu sitter jag här själv och att vara själv i Uppsala hamnar högt upp på bottenlistan, det har jag varit alldeles för mycket.

RSS 2.0