Boet

Kan jag sluta hoppas och noja snart? Hon har lovat mig lägenheten nu, skickat bilder och bestämt träff på måndag med mig. Borde inte det räcka för att sluta vara skeptiskt? Det är för bra för att vara sant nästan. Lägenheten var toppen på bilderna (trots att personen som bor där nu har en burk Nutella på köksfläkten. Vem har Nutella där?), och möbleringen i huvudet är nästintill klart. Jag får äntligen ha en inflyttningsfest, brevinkast, egen dusch och kök och två diskhoar. The little things! Men som sagt, jag har blivit en skeptisk man de senaste åren och jag låter inte förhoppningarna springa vilt utan oroar mig alltid över alla tänkbara scenarion. När jag skrivit på, då är det lyckorus som gäller, även om det blev en mini-variant av det igår.

Gårdagens virriga moment: Försökte stoppa ner en banan i plånboken istället för en tjuga.

Otrevlig och svinglad

Satt och kämpade mig igenom ett arbete igår och skulle sedan maila det till mig själv och jag har upptäckt att man, åtminstone jag, blir väldigt otrevlig mot en själv när man så skitzofreniskt skickar mail till sig själv. Man måste ju skriva en rubrik och iaf någonting till text när man skriver mail och då blir det ofta "fjant", "öööh" eller en klassisk "sdkjhsjkf". Finns det något psykologiskt belägg för detta, säger det något om en själv när man kallar sig själv fjant per mail? Aldrig reflekterat över det. Över till det svinglada, jag har eventuellt en lägenhet! En fräsch etta på Hisingen, lugnt område, 37kvm, 20 min från stan, 40 min från skolan (det är okej med mig), tillsvidare andra hands-kontrakt, med mera med mera. Precis vad jag är ute efter! Inflyttning i april, vilket gör att det inte strular sig med uppsägningstiden där jag bor nu. Fan är det för bra för att vara sant? Blir spännande dagar framöver, I'll let you know hur det går. Vem du nu är?

Road trip, woooohoo party crazy totally awesome

Sitter i skolan och jobbar med uppsats. Har samtal att ringa till personer jag aldrig träffat förr, i uppsatsens namn. Kämpigt, presentera sig artigt och formellt och ställa frågor ordagrant och viktigt. Sist jag gjorde det var på gymnasiet tror jag, skulle presentera mig som elev på min skola men råkade istället säga att jag jobbade på min skola och lyckades inte rätta mig själv. Ska försöka lära mig av det sex år gamla misstaget. Tiden känns alltid längre än man tror, det är nio år sen jag gick i sjuan, sex år sen jag gick på gymnasiet. Femton år sen jag var i Danmark sist. Ska dit på fredag faktiskt, ska förhoppningsvis kolla på The Mars Volta, det är slutsålt men jag ska försöka fixa biljett utanför. Får stå som ett Tokio Hotel-offer med en papperslapp som det står "Ticket?" på och se dum ut. Om inte annat så är det en roadtrip iaf, förmodligen det mest romantiserade sättet att resa på. Man räknar med sjuka händelser och filmiska scenarion, det händer inte alltid. Den förra road tripen jag var på innefattade ett "spontanbesök" i Köping och ett exploderat däck men galnare än så var det inte. Man ska inte ha för höga förväntningar på sånt. Och hur ska jag klara av det danska språket? Jag ska nog låtsas vara norrman, det har jag aldrig gjort förr. Det enda som behövs är egentigen basturött ansikte och toppluva så är man Wallraff.

PayPal = PolenPal

Damn, vad det ska vara byråkrati på illa valda ställen i världen. Kanske är nödvändigt när det handlar om pengatransaktioner men att skicka exakt samma dokument per FAX (!) som man redan gjort är fan ingen höjdare. Egentligen stör det mig inte eftersom jag kan använda kontot bäst jag vill även om det är skit som händer. Jag håller på och säljer av några skivor som inte fyllt någon funktion annat än att jag har ägt dom, vinyl och grejer. Var otroligt svag för sånt en gång i tiden men den tiden är förbi och jag har blivit girig istället. Från ena aspekten av materialism till den andra. Nu ska jag köpa grejer alltså! Har fått bra med pengar, en sålde för £117, som jag köpte för ungefär £10. Lite av pengarna ska jag använda till att sätta in en bostadsannons i GP. 10 rader kostar 600, vill jag ha den inne i fyra dagar kostar det 750, funderar på att köra det. Många hyresvärdar gör ju så att dom läser annonser istället för att sätta in själva med tanke på att varje bostadsannons brukar generera ungefär 400-600 svar vad jag hört så det är ju lite bekvämare så. Hoppas på att få dela en stor trea med nån trevlig IT-tekniker med katt (här ställer vi krav!) som är nördig och har snabb uppkoppling men är borta mycket så jag får lägenheten ensam ofta. Finns du där ute, let me know!

Igen

Okej, får skriva några rader här. Utan att låta bitterheten ta över, jag vill verkligen flytta. Inte från stan men nån annanstans. Blir galen av att bo där jag gör, att få skit för vad andra gör och att allt ska bli krångligare. Som tur var har jag sluppit vara så mycket där, har varit väldigt mycket hos Elina de senaste veckorna vilket har varit otroligt skönt, som en semester nästan. Sitter i Uppsala nu, är här hela veckan, kommer bli trevligt. Min sjukdom är på väg bort, endast lite småfebrig och hostig nu, värre var det i torsdags och fredags. Trodde först det var jetlag efter Stockholms-resan men det höll i sig.
Var Jimmy Eat World på Debaser Medis i tisdags, bästa spelningen jag varit på. Aldrig tagit åt mig så mycket av en spelning förrut, höll nästan på att bryta ihop under 23. Var längesen jag var på en sån här spelning med ett band som betyder så pass mycket för mig, så jag blev själv lite överraskad. Tyckte först setlisten inte var den bästa men med ett band som Jimmy finns det alltid massa mer bra låtar, oavsett vilken setlist de kör så jag tar tillbaka det. Jag och Tom träffade två kanadensare på en bar innan, Sebastian och Anouk, trevliga människor. De frågade om spelningar i stan så jag berättade om Reel Big Fish och de blev helt till sig. Visste inte vilken dag det var i Stockholm utan bara att det på fredagen i Göteborg. Jag sa att jag kunde hänga med dom om dom ville åka till Göteborg och de ville dom, de fick mitt nummer sen tänkte jag inte mer på det. Sen i fredags när jag låg och mådde allmänt dåligt ringde dom och var i stan. Fick en väldig ångest eftersom spelningen var slutsåld men de verkade inte bry sig så mycket. De skulle ringa senare men har inte hört från dom än. Blir ju lite orolig för dom, hade varit kul att hänga. Inte ofta jag sånt händer för mig. Träffa sånt folk dvs.

RSS 2.0