Nyår

Mitt nyårslöfte blir att skriva mindre om vad jag gjort och sånt. Alltså jag skriver den här saken mest av en orsak, är det nåt jag tänker, mår dåligt över så skriver jag det här för alla att läsa och då känner jag mig plötsligt mer ärlig och öppen om saken och kan då ta tu i det. Låter fånigt, men faktiskt, jag trivs med det. Det har blivit dåligt med sånt på sista tiden, mest reflektioner över dagen/veckan och sånt tycker jag är rätt tråkigt (i min egen blogg, i andras är det ju kul). Och allvarligt, hur mycket roligt gör jag egentligen (som jag skriver om)? Jag ska skriva ner alla fåniga tankar och teorier jag har, risken blir större att nånting av det kommer tillbaka och biter mig men sånt måste man ta också. Jag är aldeles för konflikträdd. Sådär, tjuvstartade lite. För att avrunda reflektionsbloggsåret så får jag skriva ner vad som hänt; 2007 innebar två flyttar, skolstart, eget boende, jävligt mycket ansvar, sjukt många sena kvällar hos kompisar, tre spelningar med Remorse, skivinspelning, en lång resa för att träffa en person jag såg upp till i början av året men som nu sjunkt till en sliten före-detting, lite depp över jobb, köp av drömgitarr. 2007 såg också slutet på ett 18 månader långt förhållande för mig. Det händer mer saker för varje år som går, mer sånt tack. Både bra och dåligt.

Jet Black New Year

Året är på väg att ta slut och det är lite trist. Gillar inte nyår riktigt, vet inte varför. Har haft många dåliga nyårsaftnar (och afton i plural tar priset för fulaste böjning). Blir med roliga människor iaf, annars hade jag stannat hemma och lyssnat på icke-positiva nyårslåtar, typ denna.

Don't even take a breath, the air is cut with cyanide in honor of the New Year
The press gives us cause to celebrate
The air raid sirens, flood barbed wire skylines with artificial night
As we sleep to burn the red from our bloodless eyes.
Tonight we're all time bombs on fault lines

Have we lost everything now?
Walking like each other's ghosts around these silent streets
The sedatives tell you everything is alright

Like calendars dying at New Year's Eve parties
As we kiss hard on the lips and swear this year will be better then the last
Jet Black, the ink that spells your name
Jet Black, the blood that's in your veins
Jet Black, we say "How long can we take this chance not to celebrate?"

There's music playing though we dance to the beat of our own black hearts
And draw diagrams of suicide on each other's wrists
Then trace them with razorblades
Fire to flames, Strike Match.
Burn these words from our lips
As 'The Dagger' screams "Love is dead" and it's a "newspaper tragedy,"
Have we lost what we love? Have we said everything?
Does it change anything?
Stare at the clock, avoid at all costs, this emptiness.

Ten seconds left until midnight, nine chances to drown ourselves in black hair dye
Eight faces turned away from the shock
Seven windows and six of them were locked
Five stories falling, forever and ever
Three cheers to the mirror
Now there are two of us, can we have one last dance?

Jet Black, the ink that spells your name
Jet Black, the blood that's in your veins
Jet Black, we say, "How long can we take this chance not to celebrate?"

Allmänt vinter

Hemma fem imorse, härligt. Min dygnsrytm har rubbats rejält på två dagar, har haft svårt att somna de senaste dagarna. Ligger och tänker på saker, undermedvetet för jag försöker verkligen vara helt blank i huvudet. Går inte att ha på musik heller men jag har satt ihop en playlist som jag ska köra på när jag kommer hem. Dagens problem är dock inte sömn, igår på väg hem orkade jag inte låsa upp cykeln när Niclas skulle köra hem mig (och cykeln) så jag släpade den med spirallåset i, så det har trasslat sig kraftigt. Jag ogillar verkligen cykellås, verkligen ogillar. Nyckeln kärvar alltid och det är svinkallt. Ge mig lite värme och lite solljus så blir jag säkert gladare.

Well, here's to living in the moment 'cause it passed

Klart

Mina fötter mår dåligt. Skavsår som vanligt med nya skor, oundvikligt. Cyklat till Biltema och köpt ett snöskydd till mammas bil i julklapp, sista julklappen i år. Fixat tåg hem också, så nu ligger jag väldigt back. Och fryser gör jag också, det är rena istiden här uppe. Missade det mesta utav solljuset idag också, var väldigt seg med att åka iväg. Hade svårt att somna igår så jag drog igång en playlist med blandade låtar och bara lyssnade i nästan en timme. Det är inte ofta jag gör så men igår kände jag bara för det. Jag har redan varit i Uppsala nästan en vecka och ska vara här i nästan två till, kommer kännas konstigt att åka tillbaka igen. Det kommer kännas bra så fort jag börjar skolan igen men nu kommer jag ha nästan fyra dagar efter att jag kommit hem till att hitta på nåt annat, ska bli intressant att se hur jag lyckas med det. Så, nån i Göteborg, styr upp nåt till helgen efter nyår så blir jag glad!

Julhandel

Då var det ur världen då. Lika skönt varje år! Och imorn ska jag klippa mig också, det kommer verkligen kännas ur världen, har inte blivit av sen augusti. Brukar bli så för mig, en månad till osv. Var hos Tom igår och glodde Futurama-filmen, riktigt skoj. Det är en sån film som ses bäst av två personer med grava Futurama-störningar. Vi skulle sett hos Jonas men vi fick inte igång den på hans PS3 så vi glodde på sju Robot Chicken-avsnitt istället. Sen knallade jag hem i kylan och mörkret med Copeland som sällskap i hörlurarna. Det var inte helt fel. Det är bara så surt att behöva betala 20 kr för buss när man är van att bara glida på med månadskort.

Just ja

Och så har jag glömt skriva här igen. Senaste veckan har varit hetsig och rolig men nu är den slut. Igår hade vi avslutning i skolan, sjöng "Tänd ett ljus" med kören sen körde musikklassen solouppträdanden. Fredrik sjöng Oh Helga Natt och det var bland det bästa jag sett, helt sjukt duktig den killen är. Sen stack jag till Norra Älvstranden och köpte förstärkare, känns så skönt att ha köpt äntligen! Sen bar det direkt av till Laura där vi satt en snabbis innan vi stack ner till Jeffreys och hade julfest. Sjukt roligt var det det, ouppstyrt luciatåg och annat. Sen blev det stan med Rickard, Marcel, Magnus, Jannike, Johan och massa till. Blev Vasastan, Boulevard och Park Lane innan jag fick nog och satte mig på vagnen och åkte hem. Hemma efter fyra, vaknade ett och sprang direkt ut genom dörren mot spårvagnan och sen Kungsbacka för spelningen. Nemorosa hade ställde in, vilket sög men det var sjukt roligt ändå, jag skötte ljuset och det funkade utmärkt! Massa bra band och sjukt mycket trevliga nya människor. Kommer bli mer av det! Nu sitter jag här och andas ut och yrar. Behövs alltså. Skönt med en relativt ledig dag imorn, sen bär det av till Uppsala!

Och Poison The Well ska spela i Göteborg, det är jag svinglad över!

Musik från förr

Vintrarna förr mig blir alltid till att jag dammar av gamla skivor (digitalt damm) och blir kär i skivorna igen. Har senaste veckan lyssnat mycket på Jimmy Eat World, Rise Against, Underoath, NOFX, Coheed & Cambria. Det är skönt att göra så, att känna hur mycket de har växt under tiden man inte lyssnat på dem. Kommer bli lite Anti-Flag nu känner jag, var ett bra tag sen sist. Idag körde vi låtarna för projektklassen, gick jättebra trots att de bygg väggar kring trumsetet så Fredrik satt tekniskt sett i ett annat rum när vi körde. Fick en Tom & Jerry-godispåse som gage, helnöjd! Sen var vi på teater, fritidsledarklassen var grymma! Blev sugen att syssla lite med sånt också men det kanske blir lite mycket att tugga på en gång. Håller på och kikar efter billiga sångpedagoger (musikstuderande, snälla extraknäckare ex.), hoppas att jag hittar nåt bra. Nu ska jag kika på första Futurama-filmen, jag är så peppad att det finns inte! En av världens bästa serier som gick i graven allt för tidigt men nu verkar kadavret fått liv igen!

Ljus

Jag sitter i nästan helt mörker nu av nån anledning. Lathet spelar en stor roll. Har inte lyckats tända någon lampa sedan jag gått upp. Och ironiskt nog lyssnar jag på Darkest Hour som just nu utspelar sig klockan ett på en lördag. Har suttit och funderat lite på vad jag ska skriva om men sen kom jag på att jag lovat mig själv att ge lite love till busschaufförer! Just det, jag snackade illa om en busschaufför långt bak i bloggen men han var ett svin, nu ska jag prata om den genomsnittlige busschauffören i Göteborg. De är verkligen lata! Det är så härligt. Eftersom jag har månadskort så brukar jag inte utnyttja det faktumet för egen vinning men i tisdags när jag skulle in till stan (delvis för att ladda på månadskortet som ej var giltigt) så kliver jag på och frågar om numret man skickar sms till för att få biljett. "Äh kliv på, kan det inte utan till" säger han och ler. Han gjorde min dag!

Höjdskräck

Drömde mardröm inatt. Jag blev fångad av en vind (i London av nån anledning) och blåste högt upp i luften men lyckades klamra mig fast uppe i ett träd. Det var så högt att det stod över molnen och jag kunde se Big Ben, som var lägre än trädet jag var vid. Jag har höjdskräck så det var riktigt läskigt. Jag fumlade försiktigt efter min telefon men lyckades inte ringa av nån anledning. Men sen vaknade jag iaf.


Typ en vecka senare

Internet är tillbaka. Läskigt vad beroende och nojig man kan vara över en sån sak egentligen. Trodde det var massa som försökt få tag på mig, klart det inte var det men det är ju så, samma sak när man inte har telefon (första-handserfarenhet). Så nackdelen med att få tillbaka internet är alltså att jag slösat mycket tid på ingenting och att jag tror att jag är viktigare än jag är. Eller?
Jag har sysselsatt mig ändå, lyckades få igång Cubase igen så det har blivit lite inspelning, fast jag velar mycket så det blir aldrig nåt konkret, mest spridda delar. Fast det behövs ju såna också. Köpte bas idag faktiskt, en Squier Precision av Ida för 1500, passar mig utmärkt! Ska bli spännande att höra hur det kommer låta när jag lägger på bas, har inte orkat hålla på med låtarna på ett par dagar nu dock. Blev en sen dag i skolan idag, körde jullåtar med kören och sen var jag kvar och spelade med Jennifer, Pierre och Fredrik för ett projektarbete. När Pierre hade åkt satt jag kvar och spelade medans de andra prövade köra olika stämmor, var kul att höra. De är svinduktiga, vill också vara svinduktig! Får se hur det går med min plan att sätta upp äggkartonger på väggarna och bara köra!
Och så bokade jag tåg till Uppsala nästa måndag, x2000 för 406, helt okej alltså. Tyst avdelning + fönsterplats, that's how I roll! Ska bli skönt att slippa konka med gitarr också!

RSS 2.0