Same old songs on a brand new stereo

O-i-n-s-p-i-r-e-r-a-t

Writers block per automatik, men måste kämpa för att hålla den här saken igång. Vart lite upp-och-ner senaste dagarna, lite huvudvärk och seghet, var övertygad att jag hade brist på nåt, typ B-vitamin eller järn så jag försökte äta så varierat som möjligt. Nu sitter jag här och har inte huvudvärk så det kanske hjälpte, vad vet jag.

Letar just nu lägenhet på högvarv. Bara ettor är det som gäller! Ska jag hålla på och krångla med flytt så vill jag att det ska vara till ett eget ställe där folk inte står och duschar en halvtimme kl 23 när man är i desperat behov av att borsta tänderna för man vill gå och lägga sig för man går i skolan! Skulle nån av mina grannar läsa det här så är det bara bra, ni har ju hela dagarna på er att duscha, gör det då! Grrr... Svarade precis på en annons om en etta i en villa i Kungsten, det vore ju toppen!

Hoppas på svar. Imorn är det Funeral For A Friend, peppade Casually Dressed And Deep In Conversation till sömns igår, slarvar jämt med att lyssna upp mig på band jag ska se, men nu var jag duktig. Hoppas på Rookie Of The Year och This Years Most Open Heartbreak men efter att ha skummat igenom lite setlist så ska jag nog inte hoppas för mycket. Juneou och Escape Artist Never Die kommer det med all sannolikhet bli dock så jag är nöjd! Ska bli skoj att träffa Tom och förhoppningsvis Jonas också, inte setts på över en månad nu (fast det känns som tre).

CSN

En kort kommentar om lördagens äventyr; jag kommer förmodligen aldrig kunna ha kul på ett ställe som spelar Gyllene Tider varannan sekund. Inte ens på ett ironiskt sätt, funkar liksom inte när det är 90 stekare runt en som tar det på allvar. Helnöjd med kvällen i övrigt dock! Hursomhelst...fick CSN för första gången idag, så jag åkte såklart och handlade. Märker hur jag börjar bli snål, men samtidigt noga med vad jag väljer. Eldorado är ju helt okej för såna priser men vissa av deras grejer är ju bara helt åt helvete. Kommer inte på vad som är värst just nu bara för det men tro mig. Nu glider jag in på mat igen, helt ofrivilligt. Nåja, bästa skoldagen idag, onsdagar är överlägsna, först retorik sen kör! Idag fick vi läsa upp en dikt med inlevelse (som vi fått några minuter på oss att lära oss) och nästa gång får vi välja en själva. Har inte bestämt mig vad jag ska ta än, om jag tar nån låttext eller nån egen. Sen kören då, vi börjar bli grymma på stämmor nu. California (niaa) Dreamin' och When You Say Nothing At All m fl ligger på repertoaren, och timmen bara flyger iväg, rätt trist att det är så kort. En sista dagboksnotering är att jag kommit igång med inspelningen! Har inget konkret än så länge men har börjat bemästra både Cubase och EZDrummer (samma dag som jag började, ey?) så nu kan det bara gå frammåt! Nu räcker det. Avslutar med att säga hur sjukt pepp jag är på Killswitch Engage + The Bled på Kåren den 7:e. Oslagbar kombo!

I like food

Det börjar bli lite matlagningsblogg över det här (på samma sätt som google-ads tror att Therése blogg är en modeblogg och lägger in modereklam). Skriver om mat, mat, mat. Igår lagade jag mat för Therése kom hit. Wokgränsaker, kokosmjölk och greencurrypasta och nudlar, med hemlagad sås bestående av chilisås, soja, honung och curry (just nu skickade Therése ett SMS med texten "Jag har pratat med Harald!" för övrig, vilken Harald lär inte vara så svårt att lista ut). Det blev jättegott, räckte till lunch idag också. Kvällen spenderades iaf i säng med laptopen och Team America, underbar film! Ikväll blir det Hisingen, nu blir det nåt annat.

Torsdag

Måste skriva här ibland också.

Fin skoldag idag, jag och Johan pratade om drömmar och hur man gör för att vara medvetande och man säger ju att man ska skriva ner det när man vaknar men vi kom fram till att det måste vara ännu bättre att tala in det på, exempelvis, en diktafon. Kanske ska skaffa en sån. Spöregnade på väg hem idag, började PRECIS när jag satte mig på cykeln, dyngsur när jag kom hem.

Börjar få ordning på pannkaksstekandet, de blev rätt goda idag faktiskt! Tricket är att låta pannan vara så varm som möjligt annars står man där och är dum. Och det är ju inte bra. Försöker komma igång med inspelningarna men jag verkar nekas att fixa ett inspelningsprogram som fungerar bra. Men det kommer säkert gå fint sen!


Dygnet

Kan inte dygnet bli längre? Varje dag skulle bli som en miniepok, typ som förr i tiden. Man startade dagen med värsta frukosten och diskussionerna med familjen innan man i lugn och sansad fart tog sig till skolan/jobbet sen genomförde man sjukt mycket mer än man gör idag innan man efter diverse aktiviteter klädde om inför middagen! Bara en sån sak. Sen så satt man och drack konjak och läste innan man sov. Okej, det verkar nog som jag har en ganska vriden bild av hur det såg ut förr i tiden men i olika former var det ju så förr i tiden, dygnen var på nåt sätt längre. Jag går ibland upp en halvtimme innan jag börjar skolan och hinner i tid än då. Uppvaknande, frukost, påklädning, tandborstning osv, resa till skolan, allt på en jävla halvtimme. Inte så lätt att finna nåt livsnjutande i det, vilket man säkert skulle göra om man tog god tid på sig, typ njuta av solen som strålar in och målar rummet ljust när man vaknar. Inte fan gör man det om man börjar skolan om en halvtimme! Man kan ju iofs gå upp tidigare men jag tycker att dygnet ska bli längre!

Mikael

Jag måste inleda med att säga att jag inte har hört Lars Winnerbäck (förrutom den där Hum-hum-humlegården, som frätit sönder radiovågorna) och därför inte har något emot honom. Men jag kan bara inte ta honom seriöst, eller knappt de som lyssnar på honom seriöst (vet EJ varför) och varje gång han nämns så är jag snabbast med att dra Lars Vinterdäck-skämtet (tätt följt av "lyssnar du på Kenneth också?"). Inte bättre blev det att jag mötte en av hans fans nere vid busshållplatsen idag. En smått överviktig man som visade sig heta Mikael och var 47 år gammal. Han inledde samtalet genom att kommentera min t-shirt positivt och fråga om det var från någon konsert. Jag berättade att det var från en festival i Leeds. "Spelade Lars Winnerbäck?". "Nej" sa jag och sa att Leeds låg i England och att det inte är så många som lyssnar på "Lasse" där. Jag måste inlägga om att denna man dreglade FRISKT alltså friskt som i ett stadigt vattenfall ner på flannelskjortan. Sedan tog han upp sin plånbok och plockade fram en femhundralapp och pekade på den. "Hur mycket tror du man får tillbaka på den här hos en frisör?". Jag vet att inte alla Lars Winnerbäck-fans är som Mikael, måste bara skriva det. Men han är just nu min bild av hur en typisk Lars Winnerbäck-beundrare ser ut.


Vansinnesjakt!

Cyklade till Hemköp idag som ligger lite längre bort (vid Påvelunds centrum) men som är lite billgare än Coop Konsum (pensionärpoäng right here) men i kassan upptäckte jag att mitt Visa bestämt sig för att vara nån annanstans. Hetsar hem med cykeln (nedförsbacke hela vägen, speed!) och letar men hittar inget. Kör gårdagens händelseförlopp i huvudet (då jag använde det sist, vilket visade sig vara precis Coop Konsum). Ringer dit och där var det! Trodde på allvar att det var puts väck och att jag skulle få vänta ännu en vecka eller så på att få ha kortet så då kändes det verkligen som att Coop bara hade trollat fram det för att de tyckte synd om mig. Fan vilken s.k "icke-händelse", men mest spännande som hänt idag. Var tillbaka i skolan idag, hade inte missat särsilt mycket. Tydligen som är vi för några i kören så vi kommer bara köra varannan vecka, jävligt illa. Ska fråga nästa gång om man kan knuffa sig in på musikinriktningens lektion nån dag istället. Och jävlar vad Jimmy Eat Worlds nya låt är bra!

Måndag

Idag börjar den tredje skolveckan och redan nu är jag hemma och är sjuk. Jag vet att det inte kommer vara någon trend som håller i sig men känns rätt illa (av mig) ändå, även fast jag inte blivit sjuk med flit. Drömde att det i själva verket var Toronto jag flyttat till, allt var som vanligt fast det var i Toronto. Sen drömde jag även nåt med ett piratskepp som åkte på en motorväg som tog slut ala Speed, kan dock inte placera det i nåt sammanhang. Nu ska jag göra frukost.


Polen

Att vara för hungrig för att gå och laga mat är fan inte roligt. Kombinerat med en irriterande förkylning och en Trollhättan-tripp = trött och grinig Viktor. Men har för tillfället internet på rummet, förhoppningsvis håller det i sig för då skulle jag kunna kalla detta för ett boende! Bandtorkan håller i sig. Nån som läser detta och är sugen på att dra igång ett post-hardcore/metal-band i Göteborg, eller ett band som letar gitarrist hör av er! Satt på hemvägen idag och funderade på vad just jag vill ha för band. Om jag får välja exakt hur det ska låta utifrån ingredienser från andra band. Det första jag tänkte på var Alexisonfires första skiva med en riktigt arg Geoff Rickley (Thursday) på sång fast sen tänkte jag att om jag verkligen får välja ALLT själv så vore det nog inte riktigt så enkelt. Det får inte vara för metal eller för skrikigt, inte för linjärt och rakt. Kan vara en bra början att veta sånt. Iaf sökandet går vidare, förhoppningsvis kommer jag snart kunna spela in lite låtar på datorn, köpte en Line 6 POD häromdan som jag kan koppla till datorn. Imorn är det skola igen och jag skulle behöva en helgdag till att vila upp mig på.


RSS 2.0