Rep

Repade med Remorse idag, första gången sen oktober. Känns lite skumt att spela låtar jag skrev för tre år sen och nästan glömt bort texten till. Var lite som att bli presenterad för ens gamla jag. Ska försöka spela in de gamla låtarna när jag fixat nytt ljudkort, vore kul att ha en helt egna versioner av dem.


Alkohol

Jag tror jag och alkohol inte riktigt går ihop. Det är inte så att jag inte kan "klara av" det och blir svinfull tre dagar i veckan och får minnesluckor (aldrig ens haft en sådan) utan det bara känns som min kropp reagerar negativt när jag dricker. Känns som jag dricker bensin ibland. Ju starkare desto värre, vilket har gjort att jag nu tröttnat på att dricka fler än tre cider/öl på samma kväll.

Detta är förstås beyond I-landsproblem, jag är kanske blessed med förmågan att inte supa ner mig i fördärvet. Men valmöjligheten hade varit uppskattad.

Film är bäst billigt köpt

Älskar ställen med "1 DVD för 59, 2 DVD för 99". Bland alla dåliga action-rullar, Bond-filmer och barn-filmer finns det alltid ett ganska stort urval av faktiskt bra filmer, och det kostar inte mer än ett paket cigaretter! Man kan säkerställa att det blivit många sådana paket-inköp från min sida, senaste idag blev det kombinationen Snatch / Dude, where's my car?
Jag är en sucker för det här med att "göra rätt för sig", om jag nu skulle gå på det kortet om varför jag köper filmer. Eller ja, det är ju också en anledning men själva ägandet är ett nöje i sig. Annars är jag inte en särskild materialistisk person. Inga flashiga kläder, smycken eller bilar. Jag känner inte en hunger efter att skaffa det senaste i teknik-väg eller modé-väg, eftersom jag vet att priserna rasar i och med efterfrågan och när det sker står jag och gamar, utifall det nu är något jag cravar. Och där är min poäng! Ha-begäret har hittat mig också, och jag häller ner pengar i filmbolagens fickor och tror jag sparar några slantar! När jag egentligen kan ladda ner filmerna och skivorna och skita i att köpa dom. Men köper dom gör jag ändå, och jag tror jag är smart.
När någon säger att han/hon är smart brukar det ganska snabbt visa sig vara motsatsen (tänker framför allt på ett Simpsons-avsnitt, när Homer med Mr Burns' hjälp kommit in på ett universitet, varpå Homer eldar upp sitt high school-diplom och dansandes sjunger "I am so smart, I am so smart" medans elden sprider sig bakom honom".
Nu vet inte jag om jag lyckats kläcka ur mig att jag är smart men vi får se om jag dumförklaras och förnedras inom en snar framtid. Fanimej rätt åt mig i så fall.

Booya

Jävlar vad bittert inlägg jag skrev häromdagen, och sen - tystnad i några dagar. Och då var det ändå inte så bittert. Förhållandevis bittert. Blev lite skevt det där. Jag har mycket att vara bitter över, eller ja en grej (utöver penningbrist) och det är svinen som jag hyrde av innan jag flyttade till Svartedalen. Massor av mina pengar håller de fast vid som om det vore ett botemedel för AIDS som de hamstrar vid tills patentet gått igenom och de blir rika på att folk vill bli friska från en dödlig sjukdom. Blir hyresnämnden snart, och där blir jag the law.

Today was a good day, didn't even have to use my A.K. 272 kronor till min drickskassa, och besked om beviljad ledighet nästa vecka (fast inte exakt så formellt). West Coast Riot, öl och Uppsala, utan någon speciell ordning. Booyaa.

Rant

Allt detta protesterande mot bensinpriser och åtgärder mot piratkopiering. Bensin kommer aldrig sjunka i pris, det är bara att inse. Det finns en bra jävla anledning till att det kostar så mycket, till att börja med. Det är helt enkelt på väg att ta slut. Tillgång och efterfrågan har styrt ekonomin i en evighet, och mer svart på vitt går det fan inte att få. Visst fan är det jobbigt om du inte har något annat alternativ än att åka bil till och från jobbet men skyll på idioterna som åker bil ett par hundra meter i onödan varje dag istället. Och piratkopiering, jag vill inte låta allt för laglydig men snälla sluta lek revolution. Snälla, bara sluta tjata om rättigheter. Stöd nånting istället för att bara ta. Och för en sekund, tänk bara tanken att du verkligen inte lämnar ett skit tillbaka. Du bara kräver att få saker andra gjort gratis, för att det på något sätt är din rätt. Jag tänker inte kontakta min riksdagsledamot.

Och titeln på inlägget har ingenting att göra med att jag rantar som en dåre, fick boken med det namnet i posten idag, hypen är hög och kommer definitivt att uppnås.

"Andy Warhol was wrong, in the future everybody will sit next to someone famous for fifteen minutes."

Blandband

Dessa lediga dagar, försvinner så snabbt när man sover så länge som jag har en förmåga att göra. Sitter och planerar en rad mixtapes, tänkte göra ett för varje år som gått, med låtar som jag förknippar respektive år med. Svårare än man kan tro. Sitter och lyssnar på förra årets kandidater, och det känns så sjukt att det nästan var alldeles var nyss man lyssnade på dom hela tiden men nu får man den där nostalgi-känslan. Set Your Goals - Echoes är det nyss.

Veckans citat måste för övrigt bli tanten på Willys som tyckte morötterna var "okristligt dyra".

Granne

På väg hem från jobbet igår, nära min port stötte jag och Elina på en gammal "bekant". Mr "Gay på spårvagnen", han introducerades på min bilddagbok för några månader sen: http://www.youtube.com/watch?v=E8Q5XTPR3zw

Då var det fredag- eller lördag-kväll och han smälte in bra i spårvagn-på-väg-in-till-stan-miljön, alla var fulla och glada och han gav intrycket att vara en typisk glad gay. Det stoltserade han högljutt med inför alla vagnens åskådare, till vårt nöje. Samma rutin körde han nu, nästan på pricken. Runt halv sju-tiden på en söndagskväll, i ett bostadsområde på Hisingen, långt ifrån glitter och glamour. Kläderna verkade vara lite slitnare än sist, och att han skulle vara sminkör som han tidigare påstått (se video) verkade ännu mindre trovärt. Han berättade hur han en gång i tiden uppträtt med After Dark, och att han tidigare idag blivit skjutsad av Christer Lindarw i hans Porsche.
Han skulle någonstans och köpa öl men kunde inte slita sig från oss, kramade och höll på. Blev helt till sig när en man gick förbi med en kristallkrona i handen. Listan kan göras lång.

Vi kollade upp honom när vi kommit hem, han är skriven, tillsammans med sin pappa i trappuppgången bredvid min. Han sa att att hans pappa bodde där, så vi misstänker att herr Juha är hemlös. En legend slogs i splittror kan man nästan säga.

RSS 2.0