Firee

Sitter just nu och överlägger en massa saker. När jag ska gå och lägga mig, när jag ska gå upp och hur jag gör efter det. En sak som är bestämd är att jag drar till Uppsala någon gång under dagen, via ett bud i ottan på Tradera för att få biljetten till tåget som tar mig dit. Frågan jag ställer mig är om jag ska gå upp innan/gå och lägga mig efter att budgivningen för att X2000-tåget till Stockholm 09:42 slutar runt halv fyra inatt, vilket gynnar mig mest ekonomiskt, eller om jag ska gå upp halv sex och bjuda på 12:42-åget istället (gå och lägga mig efter det är inte aktuellt). Ja, vad gör man inte för några sparade slantar? Igår åkte jag till Gamlestan för att plocka upp några boxar jag vunnit på Tradera, 130 kr intjänade! Jag ska räkna hur mycket jag sparar i ett anteckningsblock och sedan plussa ihop och se hur mycket jag tjänat allt som allt under ett år och sedan hitta någon resa jag kan åka på för det priset för att sedan upptäcka att jag bränt pengarna på annat och att jag har 31:- på kortet. Då kommer jag nog vilja elda upp något.

Ballt

De senaste inläggen här har jag märkt hållt en väldigt bitter ton men misstro ej, detta är en lyckligaste perioderna i mitt liv. Bor bra, jobbar bra (nåja när jag väl får), och nära och kära mår bra. Men ju bättre man har det, desto lättare är det att belysa de små fläckarna och spreja bort dom med bittra blogg-inlägg. Det är så jag rullar. Sitter hemma hos Elina i hennes nya fina lya på Vårvädersgatan, var inflyttning igår. Jag fick använda min skills i att bära möbler sedan mina dagar i möbelbärar-branchen. Inte flytt-gubbe, men typ. Tre eller fyra somrar spenderade jag i passagerar-sätet på en gul och vit lastbil som åkte runt och hämtade möbler och säckar med förmultnande kläder som skulle säljas eller skänkas till ett barnhem i Lettland. Det är varken lett eller balt att vara est. Hur som helst har Elina verkligen legat i och redan nu ser det ut som hon bott här ett bra tag. För mig dröjde det åtminstone ett par veckor innan det såg ut som någon faktiskt bodde där. Det gör det typ inte fortfarande men det är bara jag som ser det.

Crack

Och så var vecko-känslan borta igen, jag som hade saknat den så. Känslan när varje dag gör sig tydlig om sin betydelse och placering i vecko-ordningen. Fredagarna kändes som fredagar och söndagar kändes som söndagar. Men nu är det onsdag och det känns som lördag. Och jag vet inte vad jag ska göra av alla mina lördags-känslor? Nu ska jag ta det lungt med cracket en stund och sluta skriva högstadie-filosofier. Kanske skaffa nytt jobb? Var länge sugen på att söka på 118 100, tjänsten där man kan sms:a vilken fråga som helst och få svar men det var tydligen inga "riktiga" jobb. Fast jag har beställt ett test, så lite extra-pengar kan man dra in iaf. Behovet av extra inkomster har blivit lite större i allmänhet verkar det som, jobben är svårare att få och Sverige övergår till en balt-stat, dag för dag. Man kanske ska bli kriminell?

Opepp

Det blir en opeppig blogg idag, som en ventil så jag slipper vara så opeppig på riktig. Får inte jobba något mer den här veckan eftersom det finns för lite att göra, förmodligen samma visa nästa vecka också. Den visan suger, så jag får vara hemma och lyssna på lite bättre visor. Är så trött på "för lite" jobb, andra jobbet på raken som det varit så. Kan ingen bara servera mig ett drömjobb på ett silverfat? Släng gärna med en fet trea i Linnéstan samtidigt. Grädden på det vidriga moset var att nåt cp kört in i en spårvagn på bron så jag fick sitta still på en buss i en halvtimme innan jag gav upp och bad om att få kliva av. Sedan såg jag bakom mig hur en efter en följde mitt exempel. Jag såg mig själv som en trendsättare ungefär. Promenerade över bron och såg en karavan av bussar som sträckte sig mellan Nordstan och Backaplan, och det är ju en bit. Skönt att slippa skiten iaf. Det lättnade upp lite framme på Backaplan för jag var sjukt törstig och köpte en burk-cola på Depressbyrån som kan varit den godaste jag druckit i hela mitt liv, en helt vanlig cola. Det kändes som jag dagen innan haft en nära-döden-upplevelse och allt man gjorde dan därpå var det underbaraste man gjort, fast riktigt så kan jag inte direkt beskriva min dag. Skönt med lite tröstbitar på posten från CDON. Tillbaks till sofflocket!

Fruktsallad

Bandet börjar ta sin yttre form, inre formen är icke formgiven än men snart kommer vi vara i form för scenen! Helt sjukt vad jag varit stressad över att fixa band de senaste fyra åren. Det har alltid känts som jag borde kommit igång igår, och i fall jag skulle meddela Viktor anno 2004 att det skulle dröja ytterliggare tre år + flytt till Göteborg och oräkneliga MSN-människor för att det skulle bli nåt så skulle jag nog skitit i hela skiten. Men gnistan har hållt sig i liv, som en tändsticka utan plån i yttre rymden, och nu är det väl bara att skörda frukten. Det får gärna smaka ruttna äpplen, men jag ska fan äta upp! Jag har ju spelat i band under tiden, och tur är väl det, annars skulle det väl bli ett 40-year old virgin-scenario under första repet.

Associations-leken!

En egenskap jag gärna skulle ha, och kanske till och med välja som min superkraft (man får bara välja en!) är nog att power-nappa. Verkar så jävla nice! Lite trött? Sov i tio minuter, sen vakna upp som i en Godmorgon juice-reklam och skutta förbi några yoga-utövare i Slottsskogen. Men nej då, mitt sömn-beteende ser ut som följande: somna till för en sekund, vara död resten av dagen + dagen efter (eftersom det fuckar upp kommande natts sömn). Råkade ut för detta igår på väg hem från Skövde, slumrade till och hann drömma några sekunder (kommer inte ihåg vad förrutom att Rowan Atkinson var med, och vi jobbade på samma restaurang) och efter det: dödhet!
Skövde ja, sjukaste. Trodde jag aldrig varit i den gudförgätna staden (citat Thomas, min chef, när jag frågade vad som fanns i där: "INTE ETT SKIT!") men ack så fel jag hade, stället vi var och riggade på låg precis bredvid ett hotell jag bott på som liten när Skara Sommarland var destinationen. Mindes stället som värsta exotiskt, det har lite Medelhavs-feeling på arkitekturen, men mina refferensramar var inte särskilt breda på den tiden så i mina ögon nu såg det rätt nergånget ut. Jävla god frukost-buffé dock, sånt minns jag skarpt!
Inte ofta man käkar frukost-buffé längre, när jag är utomlands, eller i andra städer, är det inte direkt en all-you-can-eat-frukost som prioriteras, frukost överhuvudtaget hamnar långt ner på den listan. Men i våras så blev det faktiskt av! Min farmor och farfar var på besök i stan och bodde på Scandic Europa i Nordstan och de hade lyckats kirra en extra buffé-biljett åt mig! Min farfar är connected alltså, han kan fan inleda samtal med valfri person i hela landet och efter några minuter upptäcka att de har en gemensam bekant. Just det hände när vi åkte taxi lite senare den dagen.
Fan, nu lekte jag associations-leken utan att jag tänkte på det. Får bli titeln på dagens blogg (titlar suger, kanske ska börja köra på datum eller random V75-hästnamn).


XL

Tiden går fort när man inte bloggar alltså, ska nog skita i bloggen på obestämd tid tills det är vår och solen sprudlar för såhär kan det inte vara. Lite höstångest har kommit i skurar, i söndags blev jag helt dyngsur av skiten. Satt i min ensamhet och tyckte synd om mig själv. Men måndagen gjorde susen, för en gångs skull. Älskar känslan när veckan är igång ändå, man känner sig aktiv, duktig och så känslan av att helgen närmar sig.
Iofs, måndags-lyckan boostades rätt mycket av en lön som satt precis perfekt. Inte kul någonstans att vända på slantar för att kunna köpa snus och nödvändigheter. Nu har jag råd att köpa snus och onödvändigheter, det gillar jag mycket mer. Slutade lite tidigare idag och begav mig mot Mynt & Musik, en liten butik som säljer begagnade skivor, filmer, tv-spel, serier, you name it. Stället ligger verkligen off men ändå centralt, rätt slummigt område med mycket XL-shoppar (XL verkar ju vara svenska för XXX). Satt och försökte lyssna på musik på bussen dit men tre svarta män i fyrsätet bakom mig gjorde det omöjligt. FAN vad högt afrikaner pratar. Men jag var PK och satt kvar liksom resten av bakre bussens befolkning. Hoppade av och tog vagnen istället, gick fortare dessutom, och handlade skivor och film för lite väl mycket. Nu ska jag snart vara handyman och hjälpa min kära Elina med ett soffinköp till hennes kommande crib i Bishopsyard och sen titta på 1408 i tidigare nämnda soffa. Imorn ska jag jobba i Skövde. Aldrig varit där, nåt att se? Jag gissar på NADA så vad som än finns där lär bli en positiv överraskning. Så skall världen tas, cynism ger positivitet i långa loppet.

Wårk

Kanske ska lämna en liten update om jobb; det går bra! Jobbar nu på ett företag som heter Artiflex och hyr ut dekorer (tyger, möbler, ljussättning m.m.) för events (fan vad jag hatar det ordet!) och konferrenser. Kör lite gaffeltruck, inventerar, plockar och har mig, det är otroligt skönt att slippa restaurang-livet ett tag och jobba/leva normala tider. Slippa sura fejor som klagar på saker man inte kan rå för. Som att vara en fet unge på mellanstadiet ungefär, fast betald arbetstid. Sommaren känns ganska bortspilld efter att ha gått upp och åkt till jobbet direkt, sen sluta svinsent och bara åka hem och ruttna några timmar innan det är dags för samma visa igen. Och eftersom det bara blev lunchpass då och då så var det ändå rätt precis att timmarna gick ihop. Men nu är det mån-fre 8:30-17:00 som gäller, bring it on!
Var och jobbade i Eriksbergshallen idag och jag fick lite catching up med min milda höjdskräck eftersom vi åkte skylift när vi är ute och jobbar. Det är ingen fara när man väl är där uppe, förrutom att benen känns låsta på nåt sätt men när jag hamnat på marken igen så känns det verkligen. Kanske inte är svindel? Kanske bara något symptom jag hittat på rakt av. Svindel och extrem hunger var hur som helst en lustig kombination, jag kan tänka mig att det är så valium verkar. Jag tror jag håller mig borta från den drogen och testar nån annan istället, ingen höjdare. Mättade hungern med en avancerad lunch som kändes lite som pärlor åt svin eftersom jag kunnat äta en halv häst med sås.

Avslutar med årets pepp: Replokal! (pytteliten parentes; inte säkert ÄN). Ringde Fängelset igår och de höll på att sammaställa vilka band som slutat under sommaren för det hade varit en del men vi stod iaf nästan längst fram på listan så de skulle höra av sig senast nästa vecka. Gör de inte det så gör jag en Prison Break och tatuerar in gargoyles med gömda meddelanden över hela ryggen och rånar en bank så jag hamnar i finkan, bara att hoppas det blir rätt finka. En sån där man kan spela lite musik!

Ge mig mat

En läskig sak börjar hända mig alltför ofta: ilska. Den bara kommer, oftast beror det på vätske- eller närings-brist. Eller alltid egentligen, förmodligen det som ligger bakom mitt hemska morgon-humör. Idag svepte denna våg av hat över mig när jag var på stan för att säga hejdå till min mor och syster som varit på besök. Det hade regnat på morgonen så jag hade med mig paraply, och jag kände verkligen för att nita varenda jävel med den ihopknutna påken av paraply. Det var nästan så jag slängde det på marken, ställde mig på knä och tittade skakigt på mina händer, som dom jämt gör i Heroes när dom upptäckt sina krafter. Men en måltid på Andrum + kaffe satte stopp för det och jag blev en glad hundvalp istället. Så note to self: ta med frukt + vatten ÖVERALLT du går, annars kommer jag börja tackla folk på stan.


Jahaja?

Ett gott tecken på att man skriver här för lite borde väl vara att man inte känner igen blogg.se för den är omgjord (förmodligen sedan länge) när man för en gångs skull ska skriva något. Vart så länge eller? Sitter och ska snart jobba och har svinont i axlarna efter 8 dagars jobb på raken. Jag är en uthållig jävel, fast inte mina axlar och fötter. Går inte att beskriva hur skönt det kommer vara att vara ledig i helgen (och nästan alla helger framöver!). Det där med helgkänsla ska ni värna om, gott folk. You don't know what you've got until it's gone! Jag ska fan köra en helg 101 och köra myskväll ikväll, sova rätt länge imorn för att sedan åka och handla (för vilka pengar?) och sen gå ut för att på söndagen vara bakis och slappa framför TV:n. Och sen jobba fem dagar och repeat!

RSS 2.0