En gång i tiden

Efter några dagars jobb kom jag tänka på ett minne som för alltid kommer prägla en, alla har det. Ens första jobb-erfarenhet. Min var när jag var 11 år, jag packade skosulor (av allt man kan göra). Min pappa är ortoped och frågade mig och min lillasyster om vi ville jobba några dagar under sportlovet för en liten slant och det lät bra. Jag trodde seriöst att en liten slant innebar 50 öre eller nåt, blev rätt paff när jag fick 5000 öre. Det var väldigt väldigt enformigt och tiden gick extremt långsamt, det är förmodligen det jag minns mest. Det och det faktum att Cher-låten "Believe" spelades säkert 30 ggr om dagen, det var ju trots allt 1997! Jobbade på Olmed två somrar i rad sen, när jag var 15 och 16 och det var ungefär samma sak där. Blev väldigt rastlös och osäker på vad jag skulle göra, sedan dess får jag dåliga vibbar av att jobba.

Jobb var för mig aldrig något givande eller ens i närheten av roligt. När man började jobba var det slut på det roliga i stort sett. Som tur var har jag förträngt det nu och kan jobba självmant.

Quickie

Snabb-blogg: (Orkar inte med den grammatiska regeln att man inte får ha tre likadana konsonanter efter varandra så jag trixade) Jag tag tar i saker: Fixar flyttkartonger och har börjat packa, beställt bredband, börjat jobba, klippt mig, börjar få ihop band, ja vad mer? Hade värsta listan i huvudet idag. Men jag lovar, jag tar tag i saker.

Oi

Sitter i Uppsala och är rastlös. Har irriterat mig mycket på denna stad vid denna visit, vet inte varför. Jag har bott här i 21 år och inte irriterat mig särskilt mycket förrän jag fick lite miljöombyte. För det första är kollektivtrafiken helt retarderad. 600 kr för ett månadskort som gäller på ett dussin bussar vars hållplatser hela tiden flyttas om. Vad är grejen med det egentligen? Kul att vara här men jag saknar Göteborg. Nästa helg ska jag flytta, och det är en stor pepp i misspeppen (som jag inte vet vad det är egentligen, men jag är grumsen just nu). Och börja jobba på tisdag. Ska bli intressant att se hur det går. Har varit grymt skönt att inte ha jobbat det senaste året, har inte saknat mitt gamla jobb ett dugg. Har svårt att tänka att det inte ens var ett år sen jag jobbade där sist och allmänt hatade arbetslivet.

Blev ingen särskilt rolig blogg det här, men jag måste börja få igång den igen. Har istället varit duktig på bilddagboken, som iofs ser ut som nåt jävla Playahead för pojkar med snagg och Peak-keps efter uppdatering. Stort minus!


The frailty of words

Produktiv dag, uppsatsen är klar. Slutförande involverade i att ljuga för en regeringsledamot per telefon, sa att jag gick på gymnasiet eftersom jag var osäker hur mycket en moderat hade lust att hjälpa en folkhögskoleelev. Jag och mina fördomar. Trevlig kille iaf. Men jag hatar verkligen att ljuga, satt och hade dåligt samvete när han babblade på, var nära att gråta ut och be om nåd. Men jag stod på mig och det perfekta brottet förblev ouppklarat.

Men igår, då gjorde jag något jag lovat mig själv bara två dagar tidigare att aldrig göra igen. Jag besökte Mölndal.
Jag satt iofs på en buss hela resan (Högsbo - Göteborg via Mölndal C) men jag känner mig skyldig ändå. Vad jag gjorde i Högsbo var att besöka Media Markt för att köpa kamera. Tänk att dom jävlarna lyckades få nåt sålt tack vare reklampost, som jag annars använder till att skydda skivor jag sålt på eBay med i paketen. En Canon Ixus 70 är nu min.

En annan uppföljningsuppdatering sedan söndagens ödesdigra besök var att mina fördomar om att invandrare är trevligare busschaufförer nu återvaliderats. Satte mig först på 771:an på Frölunda C, svinsur busschaffis (svensk) säger att han inte kör i närheten av området Media Markt ligger i, trots att Västtrafik valt den bussen som resväg. Jag tänker, jaha, och går och kikar bland den stora flora med bussar som avgår från denna metropol. Satte mig på 80:an (tror jag det var), frågar om den går nånstans i närheten. Chauffören, invandrare, frågar om jag ska till Media Markt svinglatt och säger att hållplatsen efter den jag skulle till var närmare och sedan påminde han mig när jag skulle gå av eftersom Högsbo helt och hållet var nya jaktmarker för mig. Tack! (Väl framme vid Media Markt såg jag hur en 771:a åkte förbi. Payback Princess, hörde du det?)

Sen måste jag tillägga att jag har en underbar flickvän som gör så fin frukost åt mig jämt och ständigt. Det ska återgäldas, det kan du skriva upp! Du är en fin person.

Kållered

Stället att inte åka till: Kållered

Var på söndagsutflykt till Kållered köpstad igår, numera känt som stället gud glömde med flit. Förstår till att börja med inte logiken i att ställen i en "köpstad" stänger 16:00 på en söndag men logik brukar inte vara min starka sida så det förlåter jag. Det fanns även en positiv aspekt att vara där, eftersom jag aldrig varit i Polen förrut och fick nu uppleva denna Krakow-ripoff in person.
Jag snabbspolar till hemresa: Inga kontanter men vafan, tänkte vi, vi lever ju i framtiden och köpte sms-biljetter (foolishly inom Göteborgs-kommun eftersom det var det enda vi visste om). Vi tänkte att det borde gälla som biljett. Inte då! Mina fördomar om att det bara är vita, tjocka män som är sura busschaufförer som tar sina jobb på största allvar och finner nån sorts makt i jobbet blev krossade då chauffören var av grekiskt ursprung. Han förklarade att våra sms-biljetter inte var giltiga, ok tänkte vi, det förstår vi men han kunde varit snäll. Vi frågade vad man skulle skriva för att få biljett inom Mölndal kommun. Svar: Mölndal kommun har inte det systemet. De kör fortfarande på lantbuss-mentalitet, cirkus en buss i timmen för tanterna och hemmafruarna som ska handla råvaror från "kooperationen" och kontant betalning! Han såg sig säkert som en vardagshjälte när han lät oss åka en station till det nedgångna Kållered station, så han kunde känna att han skänkt lycka till omvärlden. Oj oj, vilken björntjänst. Kändes som att bli avsläppt i mitten av Sahara i väntan på att en sandbuggytaxi som åkt vilse kör förbi.  Lite mer än en halvtimme sitter vi på tåget till slut,  den intelligenta människan  i biljettluckan hade  strulat sönder datorn så vi slapp betala för resan, tur i  havet  av otur. 
Sen i väntan på 11:an hem till värmen och mat så  stod det  "9 min" till avgång. I fem min. Sen stod det "8 min" i några minuter innan det ändrade sig till "9 min" igen. Vi satte oss på 9:an istället till Kungsten för att ta buss därifrån. Där framme kikade vi på tavlan hur långt 11:an hade kommit. Då stod det "31 min". Älska systemet!

Kållered - Bitch Mountain 4 byten, 2h30m. Nu blir det kampanj till att införa tuc-tucs i Göteborg, kanske känns lite soligare dessutom. Jag funderar på att bli solarieoffer om jag inte får min dos snart.

8-bitar

Saker börja på plats, och det känns skönt. Min cyniska sida börjar ge efter och jag kan börja hoppas igen. Saker går inte regelbundet åt helvete längre, nånting verkar ha hänt. Det blir en bra vår, sommar och höst från vad jag kan se just nu, om allt fortsätter som det ska. Mitt rum är på gränsen till att rinna över med saker, ska bli så skönt med 17 kvm till och förråd. Blackvalley alltså, inte länge kvar nu!

PTW!

Hemkommen från en eftermiddag på IKEA, tjuvstartat lite innan flytten. Blev wokpanna, äggskivare, CD-hyllor och lite till. Nödvändigheter dvs. Veckans ord är schäschlong, för jag ska ha en soffa med en sån. Dagens rim.

Poison The Well igår var grymt, stort minus till publiken bara (jag är inte killen som klagar på publiken fast stod med korsade armar i bak). Sjukt bra setlist var det; Loved Ones, The Realist, Nerdy, Botchla, 12*23*93, Zombies Are Good For Your Health m.fl. dvs de som jag ville höra! Men när Dillinger Escape Plan gick på scen var stället som förbytt, galet bra! Bästa gitarrlasso jag sett (och första).

Detroit Rock City

Okej, dags att andas lite. Senaste veckan och lite därinnan har varit non-stop som innefattat road trip, wienerbröd, spaghettipizzor, ölbeställningar som gett ett glas vatten, falafel, öppen brasa, metron i Köpenhamn, The Mars Volta, körsbärsöl, Guitar Hero, chokladöl, bandsökande, lägenhetsfixande, jobbsökande, uppsatsskrivande, dålig sömn, underbar sömn, redovisningar, Sticky Fingers, Rockbaren, Kellys och gifflar. Ikväll blir det lantchips och Detroit Rock City, det är på sin plats!

Update: Jag har fixat lägenhet! En etta på Badvädersgatan i Svartedalen på 37kvm, riktigt kök, sovalkov, garderober, fönster, eget badrum, sopnedkast (sicken relik!). Blir ca 1000 kr dyrare i månaden men vafan jag får helt enkelt skärpa upp mig ett snäpp. Ska fixa jobb nu, det kommar jag må bra av! Kommer även må bra av att se Poison The Well på tisdag. Har kommit fram till att det finns få band som jag riktigt kan gå igång på live och PTW är ett av dem, Glassjaw, The Bled och Thursday är de andra. Jag har blivit antingen hämmad eller lärt mig uppskatta live-musik på ett mer observant vis. Men de fyra banden, då är det undantagstillstånd. Jag och Elina funderar på att åka på Give It A Name på söndagen då Glassjaw spelar men jag överväger verkligen om jag har råd.


RSS 2.0