Tisdag

Spontana cravings är de bästa. Var hos Tom igår och blev sjukt sugen på Subway-käk tio i tio (stänger tio). Vi hann precis bort till St Olofsgatan, där det ligger, och jag fick min mat! Glodde på Waiting när vi kom hem, sjukt rolig film. Tom bor verkligen sjukt nära allt, det är nice. Var och fikade med Carro på Coffeehouse som bara ligger runt hörnet innan jag drog till Tom, så jag lyckades få något gjort på "klämdagen". I mitt förra inlägg trodde jag nämligen att det var måndag, när det i själva verket var söndag, så tisdagen lyckades hamna utanför planeringen. Men det löste sig iaf. Idag ska jag fika med Emma och sen äta middag med min far (för alla oinvigda; min far heter Ove, han sysslar med skor. Kallas Skove hädanefter).

Och cykellås när det är mörkt och kallt måste vara det värsta som finns (worse than Hitler). Krångla med en liten nyckelknippa samtidigt som man fryser och har enorma vantar på sig och vajerlåset är krångligt att stänga. Cyklar är för bättre tider. Ska köpa mig ordentliga skor istället, mina svarta Converse är just nu täckta i lera efter att ha hamnat på en lerig stig på väg hem igår natt.

That's what she said!

Vi genrepade inför spelningen idag (sådär fyra veckor i förväg) och galet kommer det bli haha. Vi gick igenom väldigt många sjuka idéer fast vi kommer köra det rätt plain. Sjukt skoj var det iaf att få spela med lite människor, än en gång. Ge mig ett band, tack. Fast roligast är det ändå när vi inte spelar. Inte en seriös minut nästan. Jag introducerade tydligen "that's what she said"-skämtet för dem (förstår inte hur man kan missa det?) så det blivit en del sånt ikväll. Kan inte få nog! Men iaf, trodde jag hade mer att skriva men så verkar det inte vara. Coheed & Cambria spelar på Debaser 12:e februari såg jag nyss, underbart! Tror jag ska ta och kolla på Batman Returns nu, älskar Batman. Min favoritsuperhjälte lätt!


Jävla kulmus

Jag är en vecka äldre. Har inte haft en ledig minut sen jag kom hem och jag älskar det! Sitter just nu vid en dator med kulmus (därav titeln såklart) och svär med ett leende. Lyckades ställa klockan en timme för tidigt (var jag nog inte ensam om) för jag var helt säker på att klockan var rätt när den stod på 03:09 när jag kom hem men då var den tydligen 02:09 och jag gick up 10:18 istället för 11:18. Nog med klockslag nu, ska strax ner och träffa Danne på stan 12:30, sen ska jag repa på kvällen. Opportunist-Viktor vill klämma in fler aktiviteter på denna regniga tisdag.

Måste köra resumé lite snabbt, jag och Jonas var på Comeback Kid i lördags. Hade lite kommunikationssvårigheter med tanke på min avsaknad av telefon så via eniro lyckades jag hitta Marias telefonnummer (Jonas hade inte med sig sin) och ringde henne och frågade om han var där, det var han inte men han hade lämnat ett meddelande åt mig. 30-talsvibbar på det. Vi drack öl och tittade på Robot Chicken lite innan vi drog till Stockholm. Comeback Kid var svinbra, Jonas istämmer.
21st Impact också självklart. Mohlen, sångaren, fick syn på Jonas i publiken medans de körde och blev verkligen svinförvånad över att se Björklinge-bor. På tal om Björklinge så hamnade vi där under nattens gång.
Hemma i Uppsala gick vi förbi Etage (slitage) och träffade Tom som verkar bo på det stället. Han bor bara ett par hundra meter därifrån så vi gick dit och hängde ett tag innan 02:20-bussen gick, som var full med fulla Tierpare, vilket jag har väldigt svårt för. De har nån sjuk dialekt, lite gnällbälte, lite Dalarna. Ej bra kombinerat med "storstadsfylla" som de säkert kallar det.
Vi skulle till Björklinge för att Jonas skulle hämta en bil som han skulle använda dagen efter. Bilfärden mot Uppsala var mysig, Alexisonfire genom högtalaren på Jonas telefon och chilinötter. Avslutade kvällen med Robot Chicken (of course).

Söndag. Blir väckt vid 11 av att Timmy och Adam ringer och är på väg, vi skulle repa. Jag hetsar dusch och frukost och vi kommer iväg rätt fort. Repet gick bra för min del eftersom jag legat i medans jag varit borta medans de andra har legat på latsidan och hållt på med inspelningen istället. Klockan 19:00 lördagen den 17:e november spelar vi, Remorse, på Rockfesten i Missionskyrkan på St Olofsgatan. Kom och säg hej. Sen åkte jag, syster och far till farmor och farfar. Farfar hälsade oss välkomna på verandan i kalsonger (eftersom "det var så varmt inomhus"). Ska hälsa på dem på torsdag också, alltid lika roligt att vara där.
På väg hem ville jag minnas att Tom dagen innan tjatat om någonting om att det skulle vara nåt roligt på Seven på kvällen så jag ringde och styrde upp. Det var rätt skoj, frågesport och olika tävlingar (hela havet stormar, "Fear Factor", armbrytning) och nån korean som sjöng. Skoj att se Tony hetsäta Digestive-kex! Han skulle även dricka en drink med ägg, kaffe, vin, Fernet, fisksås, sparris, mjölk och något mer äckligt fast han skulle köra så han kunde inte dricka.
Drog vid ett-tiden, fick sällskap av Tom en bit på vägen via Fålhagen dit han skulle.  Nu har jag skrivit för mycket, brukar bli det när jag skriver om vad jag gjort. Kanske ska återgå till dumma frågeställningar eller nåt. Nu ska jag äta frukost iaf.

Update

Kan lika gärna vara duktig och skriva några rader idag också, sitter och väntar på att min kära far ska komma och hälsa på en snabbis med sin vuxenleksaksfyrhjuling och dricka kaffe. Han är alltid lika glad min far, alltid är det nånting han är uppspelt över och nån golfresa han har på g, och sånt smittar självklart av sig. Sen har jag även blivit 40 år äldre på ett visst område, nämligen min nya TELEFONNUMMERLAPP! Jag har alltså ett litet streckat A5 med namn och telefonnummer på vissa personer som jag kommer att behöva ringa under veckan. En papperslapp med telefonnummer! Nåja. Kaffedags nu.

Phone Höme

Jag är telefonlös. Skittelefonen jag har ligger nu nånstans mellan Örebro och Uppsala, fattar inte hur det inträffade men borta är den. Bussen gick rätt snabbt ändå, GBG - Örebro spenderades halvsovandes. Hann även med att glo på Prison Break och South Park, mer tillät inte batteriet. Sen andra sträckan fick jag sällskap, Sigrid från skolan skulle tydligen till sina föräldrar i Uppsala så de tre timmarna flög förbi. Fattar fortfarande inte vad som hände med telefonen, hade med den på iaf för att visa bokningsnumret så den var med bussen iaf. Skit samma, jag ser det som ett tecken att byta upp mig. Sån är jag, det krävs drastiska åtgärder (om än ofrivilliga) att göra uppgraderingar inom ämnen som jag inte tycker är direkt viktigt (se även: Kamera. Fattar inte hur jag står ut med skiten längre!)

Vill nån stjäla min kamera? Varsågod (här tänkte jag vara fräck och skriva min address men förstå ironin om nån bryter sig in hos mig just pga det?).

21st Impact förband till Comeback Kid, fuckin' a! Första hardcore-bandet jag lyssnade på, och sångaren är dessutom gammal Björklinge-bo så jag och Jonas peppar!

Penne Rigate

Titeln hänvisar till min hals. En sönderkokt Penne Rigate (stulet från Rocky, jag vet). Kunde inte svälja när jag vaknade så det har varit en hemmadag idag. Sista dagen innan jag åker till Uppsala. Via BUSS. Sju timmar och femtio jävla minuter, ska bli underhållande. I värsta fall hamnar jag bredvid nån ful jävel. I bästa fall kommer en helikopter och ger mig skjuss.

Och internet envisas med att hoppa mellan ansluten och begränsad/ingen anslutning.

Är det kallt på bussen ska jag iaf vira in mig i min nya halsduk jag köpte igår! Så härlig, skaffade nya vantar också, likadan jag hade förrut men glömde på bussen. Varför är bussar magneter för vantar? Den här gången ska jag iaf se till att inte upprepa historien. Köpte även nya lurar. Koss Porta Pro. Har gått runt och lyssnat genom skitlurarna man fick med min iAudio (varvat med datornörds-Cosonics för hemmabruk, även dessa har rykt nu) men de gick av på mitten så det var ett sk "nödvändigt köp". Det kan dock hända att det var jag som slet sönder mina gamla (ena luren funkade faktiskt inte!). Var verkligen ovan med att höra bas, The Bled's nya skiva är nu så tung som den ska vara (hatar dock ordet "tung" i musiksammanhang, tänker stora män i skägg). Skall även ladda upp med Death Cab For Cutie och Explosions In The Sky som lite sova-på-buss-musik och Comeback Kid som förpepp inför lördag!

Rekord

Gick och la mig strax efter tio (tjugotvå) igår, vilket nog var rekord i år. Huvudvärk + halsvärk + ryggont var anledningen. Fick gott om sömn så idag är jag glad igen. Kom nyss åt nån knapp som aktiverade "high performance" vilket lyste upp skärmen ett par nyanser och bländade mig vilket ledde till lite huvudvärk, lite ironi i det. I alla fall, en sak jag gillar är när nån gammal färdighet man haft nån gång i livet faller tillbaka till medvetandet, nåt man glömt bort helt och hållet att man kunde. Detta hände i skolan idag. Vi håller på och pratar mycket om människosyn och världsbilder, och idag fick vi uppgiften att rita en världskarta (utan hjälp från kartor då, självklart) och då kom jag på mig själv att ha en rätt tydlig bild av hur världen såg ut, efter ett stort intresse för geografi i mellanstadiet.

Sån var jag då, bytte intresse varannan vecka men hade aldrig riktigt förutsättningar (stämmer förmodligen inte särskilt bra men kändes som det då iaf) att driva det vidare. Simhopp gick jag på i ett år har jag för mig, annars var det mer kortlivade saker jag tog till mig. Teater, matlagning, gitarrkurs, allt möjligt. Har funderat rätt mycket på varför jag aldrig hittade något bestående, och varför jag envisades med att leta. Kan bero på att ungefär vid den tiden så dog mitt fotbollsintresse och det var ungefär vad man förväntades syssla med där jag bodde. Gjorde man inte det ansågs man bryta normen. Jag hörde vuxna männsikor prata skit om ungar som "inte gjorde bra ifrån sig" på planen utan stod och pratade med varandra, uppenbart ointresserade av att spela och förmodligen påtvingade de där illasittande Puma-skorna av föräldrarna. Spelade man inte fotboll var man missanpassad och socialt handikappad eller så var föräldrarna "konstiga" som "lät inte sina ungar vara med de andra". Kanske förståeligt eftersom det verkligen inte fanns några andra alternativ i byn. Jo, iofs. Pingis. Det var rätt kul. Blir onödigt bitter när jag tänker på sånt här, oftast tänker jag på Skuttunge som ett härligt och idylliskt ställe med fina människor som jag saknar.

Disciplin

Jag är riktigt dålig på det här med självdisciplin. Bok skall vara färdigläst tills imorn. Skriker till mig själv "sätt igång och läs klart!" men jag hamnar i det där lättpåverkade stadiet, skulle säkert kunna sitta och titta på en fjäder som sakta dinglar ner mot marken (om det nu skulle finnas några fjäderbefästade djur i närheten vilket jag tvivlar). Suttit i Cubase större delen av helgen, lyckats få ihop ungefär två och en halv minut musik som jag ska försöka få lite struktur på och sen spela in rent (behöver en bas, ge mig en bas någon). Det är givande som fan! Önskar bara jag hade lite snabbare dator men där tar klagandet slut, funkar fint!

EDIT: Felstavad rubrik. "Diciplin" kändes inte helt korrekt nu när jag tänker på det.

Fart!

Speedblogging [spidblågging] = skriva ett inlägg snabbt så man inte anses som ospocial

Ska fatta mig kort.

Jag och Therése har spenderat kvällen med att dricka vin (California White, lätt blaskigt men lättdrucket) och tittat på Killswitch Engage-DVD. Ännu en vecka är över och jag blir på allvar rädd över hur snabbt det går. Nästa vecka är jag hemma i sweet home Uppsala en vecka, ska bli skoj. Tänker dock inte så mycket på att aldrig förr har jag varit hemifrån längre än en vecka (Öregrund i 12 dagar en gång men det ligger bara några mil ifrån, räknas ej!). Comeback Kid, 27:e okt på Klubben med Jonas och ev. Tom! Ska bli skoj som fan! Jag skulle fatta mig kort, skärpning!


Koffein

Var i Mölndal med skolan idag, kollade ett slott och ett museum, rätt lugn dag. Drack mitt livs godaste kaffe på ett kafé. Kokt med egenmalt kaffe. Sånt är livet. Inte Coops snabbkaffe för fattiga kyrkråttor som för nuvarande står i mitt skafferi vilket i sin tur har ledit till att jag knappt dricker kaffe hemma. Bra det kanske, jag är rätt lättpåverkad av skiten. Två koppar innan lunch är FÖRBJUDET. Känns som jag sitter och väntar på ett viktigt samtal från sjukhuset när jag sitter och darrar på lektionerna efter lunch om jag brytit den oskrivna lagen jag nyss skrev (dock gillar jag att tänka att "unwritten laws are made up to be broken"). Är man tvungen att skaffa ett kaffesinne, likt ölsinne då menat, för att inte sitta och se suddig ut? För koffeinfritt kaffe funkar väl inte? Som Russel Crowe säger (sant), ska man göra koffeinfritt kaffe ska man ta bort all kaffe så det bara blir varmt vatten. Och det kan man ju inte dricka. Knäppa australiensare. 


Rätt trött idag

Specialveckan inleddes idag, jag har valt historia så idag har jag fått en rundtur genom Göteborgs historia. Vissa grejer är det bara att skratta åt, till exempel att danskarna kom upp och beslagtog Älvsborgs fästning på 1600-tal och krävde en lösen på en miljon daler (typ tio miljarder kr idag). Vad gör Sverige? Samlar ihop silvermynt från varenda stackars bonde för att betala danskarna, som satt priset så högt så att svenskarna INTE skulle ha råd med det. Så hela Sverige blev fattigt pga ett slott som egentligen inte var så värdefullt. Sverige fick sen låna pengar från andra länder för att fortsätta fungera som ett land. Och när var alla skulder betalda? 1980-talet! Jävla danskar, haha.

Notera styckeindelning nu.

Remörse (älskar prickarna, dock frivilligt) skall hava spelning på Rockfesten (vafan, lite fantasi har väl alla?) i Missionskyrkan (the home of rock) i Uppsala (not the home of rock) den 17:e November (the month of rock). Blir alltså mycket Uppsala för mig i november! Så det är närvarokoll på alla jag känner i Uppsala! Är spelsugen något otroligt, det har gått lång tid sen sist.
Förhoppningsvis kommer vi ha skiva att sälja men förmodlingen kommer nåt sega (förmodligen nåt onödigt dessutom). Positiva Pontus här alltså. Mina kära bandmedlemmar betalar halva resan åt mig eftersom det blir mycket fara fram och tillbaka och nu har jag dessutom fått höra att jag kommer få resersättning! Vet inte hur mycket än men ett sånt besked skulle väl locka fram hybrisen i vem som helst, men jag vet bättre än så! Jag kan på min höjd ha på mig solglasögon på tåget och verka mystisk och mörk.

Och i övriga Remörse-nyheter så var en gitarrist på G men han kapade av sig fingret. The irony!


Lysa vitt

Idag har varit en sån där dag där man redan vid halv sex på kvällen känner att man varit duktig nog för hela veckan (som var förslappad något så otroligt!). Var hemma halv tolv från skolan, sätter igång med dammsugning, tvätt, skura golvet och bädda sängen. Sedan fortsatte jag med köket och vardagsrummet, något som alla här skiter i att städa men det funkar liksom inte om ALLA skiter i att göra det, så jag fick bli maid idag. Sedan blev det en till vuxensyssla på det, handla dvs. Älskar att handla, jag känner mig inspirerad att laga mat (något som verkligen behövs, även om jag tycker det är svinkul att laga mat). Vill egentligen komma ut ur affären med en sån där typisk klyschkasse med mat (baguette och purjo uppstickande och några skymtande tomater eller annan grönsak) men det vore överflödigt. Bröd blir hårt så fort man kommit innanför dörren och purjo är verkligen en grönsak som borde anpassa sig till dagens tillgång/efterfrågansamhälle. Alldeles för stora! Fick slänga en idag som legat i kylskåpet i en månad typ, hade använt så mycket jag behövde sen var den bara kvar och var i vägen med sin gröna frisyr. Iaf, när jag väl kom till affären så kändes det som jag klivit in i en reklamfilm för Hemköps fredagserbjudande (inte ICA, då hade Paul Tilly varit där och förstört stämningen med sin övervintrade frisyr). Butikschefen stod och socialiserade sig med två äldre damer, folk gick runt med leenden på sina läppar. Det är ju fredag! När jag betalat kom jag på att jag inte köpt nån påse så jag la fram en enkrona och sa att jag skulle ta en kasse också. Och precis när jag sagt det så får jag en kasse av en typisk sån där 30-år-gift-och-tre-barn-man, svinglad dagen till ära och brister ut ett "här har du påsen!" med en ton som om han sagt att jag är en hyvens grabb. Det blev ett lika glatt tack tillbaka, för sån utstrålning smittar verkligen. En annan sak som gör mig glad är att jag inte ska göra ett skit ikväll men det spelar ingen roll! Nu blev det ett jättelångt inlägg, har bestämt mig för att skriva kortare inlägg. Det här var första bloggen jag skriver efter att jag bestämt det och det gick ju jättebra. Imorn kan jag skriva ett jättekort så det jämnar ut sig. Typ "idag fikade jag med Ida", för det är nämligen vad jag ska göra.

Barkstuvning

Jag snoozar lite annorlunda än alla andra har jag upptäckt. Vet inte om det beror på min väckarklocka eller min biologiska klocka (får jag säga så, som kille?). Klockan ringer 07:00, instinktivt drämmer jag till snooze knappen som vem som helst, vaknar 08:20, och det känns verkligen som det gått fem minuter. Har hänt alltså tre gånger senaste veckan. Jag går och lägger mig för sent. Vad ska jag göra åt det då? Jag vet, gå och lägga mig tidigare. Undrar hur många gånger jag hört den, haha. Men vad ska man göra när den enda delen av en som vill sova är samvetet, alla andra vill stanna uppe och ha kul. Samvetet är en jävla buzzkill alltså. Vilket för tankarna till Family Guy för i senaste avsnittet var Buzz Killington med haha. Lyckats kolla på nya Family Guy, South Park och Robot Chicken idag så humorn har fått sitt, det kan man lungt påstå! Humor på ett annat stadie:

"Min far fick äta barkstuvning under kriget, nu ska ungarna ha pizza och sprutgrädde!"

http://aycu29.webshots.com/image/27188/2002854985091552879_rs.jpg

Jag blir överraskad att det finns folk som verkligen stämmer in på pricken på den där stereotypen som jämt faller offer för imitationer. Och så är det verkligen någon som är sån. På riktigt! Vad ska man säga egentligen? Känns lite trist att skriva vilken idiot det är, borde ju egentligen skriva nåt jag faktiskt gillar med honom (tex att han sprängde dass som ung, och såg det som något som borde bevaras. Bytas ut med den där jävla sprutgrädden!). Det är svårt att hitta ballans i en sin situation, speciellt ifrån min bekantskapskrets. Där drar man alltid allt till sitt yttersta. Vi kollar på dom dåligaste filmerna, men säger aldrig att de är dåliga (några skratt vid opassande situationer för att visa att vi egentligen tycker det är skrattretande, men vi säger det aldrig rakt ut). Kommer säkert få skit för att jag skrev det här, haha, men vafan. Dåligt är bra, det är snyggt att vara snygg och, framför allt, äckligt godis är gott!


Lite otur

The Bled ställde in. Tänkte säga att det är så typiskt, men det är det ju inte. Har haft gott med tur på senaste tiden tycker jag och kan inte komma ihåg sist ett band ställde in. Blir skoj med Killswitch Engage iaf fast verkligen inte för 300 kr, jävla Barbara Streisand-priser! Var för övrigt på Magnus Betnér i fredags, första stand-upgrejen jag varit på och det vill jag absolut göra ikväll. Fast killen före, Martin Soneby, fick mer skratt. Han ville bland annat att Carolina Klüft skulle vinna OS-guld i Kina så hon skulle kunna säga till hela världen att det var en seger för den vita rasen, haha. Det röstar jag för. Friidrottsstjärnor alltså. Dom är bäst i Sverige, men sämst i världen. Det smittar av sig, verkligen, cynisismen. Avslutar med det han sa om Linda Rosing, "hur fan kan man bli känd för att man är snygg när man är så jävla ful?". Mitt i prick!

A crashing plane going anywhere but here

Drömde inatt. Jag skulle flyga hem till Uppsala, hade en timme på mig att boka biljett, ta mig till flygplatsen och hinna med planet. Missade såklart, klev av på fel hållplats med bussen på instinkt och kollade på klockan och planet skulle gå om tre minuter, och jag fick såndär "jag kanske hinner" stresschock som jag brukar få när det gäller bussar. Sen kommer jag inte ihåg mera. Betyder säkert nåt, jag har iaf inte bråttom hem just nu. Nåt undermedvetet shizznizz som bara vill hem. Tough luck!

Sucks to be you

Satt och filosoferade idag. Ibland när man tycker allt känns skit så är det ju bra att ha nåt att tänka på, typ "han har det iaf värre" så jag satt ett tag och funderade på vad jag skulle tänka på (hade matte, en halvtimme kvar på lektionen och jag har ingen bok än och jag hade räknat klart talen på häftet jag fått). Kom fram till att nästa gång, jag Viktor Eriksson, mår riktigt dåligt ska jag tänka på Matt Damon. Såg The Departed (svinbra film) igår så han var fresh in mind så att säga. Jag ska tänka på Matt Damons karraktär i Good Will Hunting. Han är en misslyckad låginkomsktarbetare, jobbar som städare på ett universitet och är omgiven av folk som är framgångsrika och rika och är dessutom bästa kompis med Ben Affleck. Kan det bli värre?

Kanelbullens dag

Har inte tagit tag i att kliva de trehundra stegen eller vad det nu tar att gå till bageriet här hos mig för att köpa en bulle men det ska bli av. Älskar bullar och hur de luktar. Fick en påse frysta bullar av Therése i inflyttningspresent (som verkligen är sjukt goda) men måste lyxa till det idag. Synd att jag har så otroligt äckligt kaffe (Coop X-tra snabbkaffe, köp ej) men äckligt är ju gott som jag brukar säga.

Har nu jobbat två dagar i skolans kök (varje klass gör det en vecka) och det har varit skoj men fan så jobbigt. Skulle varit fyra dagar men kom ju hem från Stockholm i tisdags kl 12 ungefär. Blev lite smått jetlaggad, råkade säga att jag var bakis till en i klassen och det stämde ju inte. Kom bara inte på ordet. Jetlag. FFAF var trevligt, ville dock mörde en tjej bredvid mig som var allmänt störande. Inte som i skrikig och högljudd utan som i allmänt elak! Knuffade mig och grejer som att jag skulle dra åt helvete. Nån kille fick nog av henne och knuffade henne men då kom nån jävla gorilla till hennes undsättning. Ska man vara en bitch ska man fan kunna stå för sitt beteende. En höra/göra-innan-jag-döra lampa tändes grön när de körde "This Years Most Open Heartbreak" som jag hoppades, jävligt trevligt! (Slänger in videon till den här nere för Therése lärde mig hur man gör det igår) Skönt att träffa Tom, Danne och Jonas iaf, saknar them boys. Magnus Betnér imorn på Storan, shall bli kul. Nu är det bulle och äckligt kaffedags!


RSS 2.0